PMC Metal'e Hoşgeldiniz.

Gebze Boru Lazer Kesim

gebze boru lazer kesim

Pmc Metal, yılların verdiği tecrübesi ve uzman ekibi ile sizlere Gebze boru lazer kesim ve daha birçok alanda hizmet vermektedir.

Lazer Kesim Nedir?

Demir, bimetal, alüminyum, paslanmaz ve metal malzemeleri kesmek için kullanılan bir kesim işlemidir. Genellikle endüstriyel üretim için ve okullar tarafından da kullanılmaya başlanan yeni nesil bir teknolojidir.

Lazer kesim işlemi, optik aracılığı ile birlikte yüksek güç üreten bir lazer çıkışını yönlendirerek gerçekleşen bir işlemdir. Lazer optiği yönlendirdiği ışını kendi amacı için kullanır. Kesim işlemi için kullanılan lazer de malzemeye kesilecek desenin CNC ve G kodunu takip eden bir hareket kontrol sistemi mevcuttur. Odaklanan lazer ışını malzemeye yönlendirilir ve sonrasında eritilir, yanar, buharlaşır ya da bir gaz püskürterek atılır. Bunun sonucunda ise yüksek kaliteli yüzey kaplamalı bir kenar bırakmış olur. Bu işlemin temelde bir yakma işlemi olarak değerlendirilmesi de mümkündür.

Lazer Kesim İşlemi Nasıl Yapılır?

Lazer kesim işlemi için öncelikle bir desen ya da geometri belirlenmelidir. Söz konusu olan desen ya da geometri tanımlandıktan sonra makinenin kontrol kartı aracılığı ile lazer kesim işlemi başlatılabilir.

Lazer Kesim Yöntemleri Nelerdir?

Üretim ve sanayi aşamasında birçok farklı malzeme vardır. Farklı malzemeler dolayısıyla da farklı kesim yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; buharlaştırma ile eriterek işleme yoluyla, termal gerdirme ve reaktif lazer kesim işlemi olmak üzeredir.

Buharlaştırma ile Lazer Kesim İşlemi Nedir?

Genel olarak erimeyen malzemeler de kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile standartlaşmış işlerin kesimi gerçekleşir. Malzemenin yüzeyi kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve bu kısımda bir anahtar deliği oluşturulmuş olur. Oluşturulan anahtar deliği sayesinde soğutma hızı ani bir artışa sebep olur. Bu delik derinleştikçe de malzeme kaynar ve o noktada buhar oluşmaya başlar. Oluşan buhar ısısı ile dışarı üflenen duvarlar eritilmek üzere delik büyütülür. Ahşaplar, termoset plastik ve karbonlar üzerinde rahatlıkla uygulanmaktadır.

Eriterek İşleme Yoluyla Lazer Kesim İşlemi Nedir?

Bu kesim işlemi metaller üzerinde uygulanmaktadır. Materyal kesme işleminde yüksek basınçlı gaz kullanılır. Bununla birlikte güç ihtiyacı büyük oranda azalır. Erime noktasına kadar ısıtılan malzeme gaz püskürtmesini oluşturur. Eriyen malzeme işlemden dışarı atılır. Bunun sonucunda malzeme sıcaklığı aracılığıyla yukarı kaldırma ihtiyacı da ortadan kalkar.

Termal Gerdirme ile Lazer Kesim İşlemi Nedir?

Cam kesme işlemleri için kullanılmakta olan bir kesim işlemidir. Yüzeye odaklanan bir ışın yerel ısıtma aracılığıyla termal genleşmeye neden olmaktadır. Ardından termal stres kırılması gerçekleşir. Kirişin hareketi ile çatlaklar oluşur. Çatlakların taşınma sırası da belirlenebilir.

Reaktif Lazer Kesim İşlemi Nedir?

Alev kesme veya stabilize yanan lazer kesim gazı olarak bilinmektedir. Lazer kesim ışını kullanılmaktadır. Karbon çeliğin kesiminde kullanılır. Daha az lazer gücü ile birlikte çok kalın çelik kesiminde kullanılan bir işlemdir.

Lazer Kesim İşleminin Avantajları Nelerdir?

Seri üretim gerçekleştirmek mümkündür. Kusursuz üretim gerçekleştirilebilir. Üretim maliyetlerini düşürmektedir. Yüzeylerde pürüzsüz görünüm yakalama ihtimali yüksektir. İnsan gücüne duyulan ihtiyaç da oldukça azalmaktadır.

Lazer Kesim Hangi Malzemeleri Kesebilir?

Birçok malzemenin kesiminde lazer kesim kullanılabilir. Bunlar; metal, sac levha, alüminyum, karton, pleksi, ahşap, plastik, kağıt, paslanmaz çelik ve kumaştan oluşmak üzere birden fazla malzemenin kesme işleminde kullanılabilmektedir.

Lazer Kesim İşlemi ile Neler Yapılabilir?

Mobilyalar başta olmak üzere ev ürünleri, dekoratif eşyalar, hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ve bilgisayar donanımları olmak üzere lazer kesim işlemi ile daha birçok ürün yapılabilmektedir.